Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

Zwitserse Witte Herder Noona

Noona is de mooie dochter van Ziva en Abraxas.  Toen de combinatie van haar ouders een feit werd stond voor mij al vast dat ik hier graag een nakomeling van wilde aanhouden. Zeker nadat ik Abraxas leerde kennen met zijn enorm stabiel en werklustig karakter.  Ze is een paar keer mee op show geweest en werd steeds met de hoogste kwalificatie beoordeeld.  Noona is een grote teef met een atletische bouw en prachtig gangwerk. Ze heeft goed pigment, donkere ogen en een vacht met op de rug wel wat wildkleur.
Qua karakter is het een hond die met iedereen overweg kan en een heel stabiel karakter heeft. Zij is temperamentvol en nog steeds enorm speels.
Op gebied van gehoorzaamheid vertoonde ze regelmatig haar eigen willetje, maar met de nodige training heeft ze inmiddels toch alle klasses met bravour doorlopen. Op de clubmatch 2013 van de hondenschool werd ze zelfs clubkampioen in haar klasse. Met 1 jaar behaalt ze haar sociabiliteitstest, afgenomen door de KKUSH. Een paar maanden later behaalt ze haar brevet gehoorzaamheid. Op dit moment train ik met haar verder op het gebied van gehoorzaamheid in de recreatieklasse. 
Ze is een geweldige mama voor haar pups en geniet van alle bezoek. Uit haar 1e nestje is Oriental Star of Reckhem's Castle werkzaam als blindengeleidehond bij Scaledogs. Quincy Lynn of Reckhem's Castle is in opleiding tot blindengeleidehond bij Scaledogs.

Stamboomnaam:  Lysanor  of Reckhem's Castle 

Geboortedatum: 14.09.2012

Chip: 528140000363628 

Stamboom: LOSH 118046  

DNA: ISAG 2006 nomenclature

Hoogte: 62,5 cm

Moeder: Dawn vom Terlüner Schloss

Vader: Abraxas vom Heiligen Gral

Fokgeschikt: ja, LOSH-fokkattest KMSH

HD A1  |  ED 0/0  |  MDR1 +/+ (vrij)  |   DM N/N (vrij)   |   CE-vrij   |   BAER: +/+ (vrij)   |  ogen: vrij  (2018) |  Hypofysaire dwerggroei N/N (vrij)

Sociale test KKUSH:  behaald 

Gehoorzaamheidsbrevet KKSUH:  behaald