Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

zwitserse witte herder pups verwacht

Wanneer verwachten we pups? 

Af en toe fok ik een nestje pups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren, die ruimschoots voldoen aan alle eisen van de rasverenigingen en volledig goedgekeurd zijn voor fokdoeleinden. Lees meer info over onze werkwijze of neem een kijkje op de pagina faq . 
Wilt u in aanmerking komen voor een pupje uit onze kennel neem dan tijdig van te voren contact op, want onze pups zijn meestal al ruim voor de dekking gereserveerd. Er is wel altijd de mogelijkheid om nog op de reservelijst te komen, want soms moeten mensen door omstandigheden hun reservering annuleren. 
Indien u van plan bent om een pup aan te schaffen lees dan eerst even aandachtig de pagina: ben ik geschikt om een witte herderpup op te voeden? 
Neem alvast een kijkje op een van onze puppysite om een indruk te krijgen hoe onze puppies worden grootgebracht.
Ik heb meestal al ruim van te voren een planning in mijn hoofd en hoop dat onze teefjes een beetje meewerken, maar de natuur gaat toch altijd weer zijn eigen gang en soms komt de loopsheid te vroeg of te laat. 

 

Onder voorbehoud hieronder de volgende planning: 

Beste mensen, wij kunnen momenteel voor 2020 en 2021 niemand meer op onze wachtlijst zetten.
Gelieve geen mails meer te sturen voor het reserveren van een pup, want wij kunnen de grote vraag niet meer verwerken. Bovendien moeten we elke mail beantwoorden met een  "afwijzing" en dat is voor u ook niet leuk om te krijgen.
Hou gewoon deze pagina in de gaten en zodra er opnieuw reserveringen worden aangenomen, zal ik dat hier vermelden. 

Begin 2021

 

Nestverwachting rond eind 2020/begin 2021

 

vachtvariëteit: langstokhaar 

stamboom pups (volgt)

Wij hebben momenteel voldoende geïnteresseerden op onze wachtlijst en kunnen eventueel pas weer reserveringen aannemen na de echo of geboorte.
 

We kijken al een tijdje uit naar een nestje van onze Fendi. Zij is de dochter van onze Noona en de schitterende reu Felix-Rico von der Maynbachbrücke.
Fendi is een grote atletische teef net als haar moeder. Ze heeft goed pigment, mooie donkere ogen, een prachtige vrouwelijke uitstraling en een mooi gangwerk. Ze heeft een verzorgde vacht met een lichte zweem van wildkleur op haar rug tijdens de winter. Haar gezondheidsresultaten zijn perfect. Qua karakter is ze ook net als haar mama. Ik heb alle zeilen moeten aanspannen tijdens de opvoeding, want af en toe deed ze haar eigen zin. Maar na de puberteit is ze veranderd in een zeer aangename en rustige hond. Ze is super sociaal naar mens en dier en niet snel ergens van onder de indruk. Ze heeft haar sociale karaktertest en het brevet gehoorzaamheid van de KKUSH behaald en nu trainen we in de recreantenklasse.
Bij het maken van een combinatie probeer ik altijd te streven om balans te vinden tussen reu en teef. Want elke hond heeft zijn "minpuntjes" en die probeer je dan te verbeteren.
Ik hecht de minste waarde aan showkwaliteit, want de meeste van onze gefokte hondjes zijn gewoon huishond. Maar ze moeten uiteraard wel aan de rasstandaard voldoen. 
Aangezien onze Fendi bijna 63 cm hoog is, ben ik dus op zoek gegaan naar een kleine reu, zodat dit in balans is.
Gezondheid en karakter zijn voor mij de belangrijkste items.  De gezondheidsresultaten van beide ouders moeten in orde zijn, zodat we bepaalde afwijkingen kunnen uitsluiten. Maar uiteraard moeten we altijd afwachten wat de natuur ons geeft, want het blijven levende wezens.
Qua karakter probeer ik altijd een reu te nemen die "uitmuntend" heeft op zijn karakter.
Ik heb inmiddels een reu op het oog, die voldoet aan mijn verwachtingen en waarvan ik de bloedlijn ken.  Als we die combinatie maken is het inteeltcoëfficiënt 0 op 5 generaties.
Uit dit nestje is ook weer een aanvraag voor een pup voor de blindengeleideschool. Een zus van Fendi is trouwens ook in opleiding tot blindengeleidehond.

Fendi is nu loops (3e week april) en indien ze 6 maanden tussen de loopsheid laat, zou ze opnieuw loops zijn rond eind oktober. Maar aangezien de teven hier allemaal samen loops zijn, kan het iets eerder of later zijn.
Op dit moment moeten we uiteraard ook afwachten hoe het verloopt met COVID-19, want de reu die ik op het oog heb, woont wederom in Duitsland.

Info ouders

REBEL GIRL OF RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), CE-vrij, BAER +/+ (vrij), ogen: volgt
Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt: ja

Volgt nog


Gezondheid:
HD A / ED 0/0 / MDR1 +/+ / DM N/N

Fokgeschikt: ja

-->