Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

zwitserse witte herder pups verwacht

Wanneer verwachten we pups? 

Af en toe fok ik een nestje pups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren, die ruimschoots voldoen aan alle eisen van de rasverenigingen en volledig goedgekeurd zijn voor fokdoeleinden. Lees meer info over onze werkwijze of neem een kijkje op de pagina faq . 
Wilt u in aanmerking komen voor een pupje uit onze kennel neem dan tijdig van te voren contact op, want onze pups zijn meestal al ruim voor de dekking gereserveerd. Er is wel altijd de mogelijkheid om nog op de reservelijst te komen, want soms moeten mensen door omstandigheden hun reservering annuleren. 
Indien u van plan bent om een pup aan te schaffen lees dan eerst even aandachtig de pagina: ben ik geschikt om een witte herderpup op te voeden? 
Neem alvast een kijkje op een van onze puppysite om een indruk te krijgen hoe onze puppies worden grootgebracht.
Ik heb meestal al ruim van te voren een planning in mijn hoofd en hoop dat onze teefjes een beetje meewerken, maar de natuur gaat toch altijd weer zijn eigen gang en soms komt de loopsheid te vroeg of te laat. 

 

Onder voorbehoud hieronder de volgende planning: 

Zomer 2019

Verwacht rond  22  juni 2019   

Noona is drachtig. Volg alles op de puppysite

vachtvariëteit: langstokhaar 

stamboom pups

Wij nemen geen reserveringen meer aan voor dit nestje

We hebben besloten om Noona nog een laatste nestje te laten krijgen. Ze heeft een volledige gezondheids-checkup gekregen in de kliniek in Eersel en als alles was in orde.  Noona zit in de fleur van haar leven en een nestje is voor haar het einde. Ze hunkert steeds om bij de pups van een ander teefje te komen. Bovendien heeft ze ons goede nakomelingen gegeven.
We hebben deze keer gekozen voor een reu uit Nederland, die ik zelf al een tijdje op het oog heb.
Zijn naam is Marsmallow of The White Wolves Home, met roepnaam Sevn, gefokt in Nederland. 
Hij heeft schitterend pigment en een spierwitte vacht en is gemiddeld groot, wat allemaal goed past bij onze Noona. Ik heb zijn fokgeschiktheidskeuring kunnen inzien en bij zijn karakter staat: alert, vriendelijk en zelfbewust. Ook heeft hij goede gezondheidsresultaten. Bij de kennismaking waren we dan ook blij om een open en vrolijke hond te ontmoeten.

Noona is de prachtige dochter van Ziva en Abraxas von Heiligen Gral. Al snel in het nestje wist ik dat ik haar graag wilde houden, vanwege haar zelfverzekerde gedrag. Ook bij de karaktertestjes bleek zij een ondernemend dametje te zijn, dat soms ook haar eigen weg wilde gaan en zich niks van de anderen aantrok. Met haar opvoeding en training heb ik alle zeilen moeten aanspannen, maar ze heeft zonder problemen haar Sociale test behaald en ook het Brevet Gehoorzaamheid behaalde ze  moeiteloos. Ik train nog regelmatig met haar op recreatief niveau en dat vindt zij geweldig. Zij heeft redelijk wat temperament en wil heel graag voor je werken, mits het allemaal interessant blijft.  Van karakter is het een sociale en vriendelijke hond. 

Qua bouw is het een grote en elegante teef, met een atletische bouw en super gangwerk. Haar pigment is mooi donker  Haar vacht toont wel wat wildkleur op de rug. Ze is een top-mama voor haar pups en geniet er ook van. Ook wordt alle bezoek vriendelijk ontvangen en mag iedereen tussen de pups zitten.  
In de stamboom zijn geen dubbele voorouders in 5 generaties.

Van de nakomelingen van Noona werkt Oreo al als blindengeleidehond en zijn nog 3 andere teefjes in opleiding tot blindengeleidehond
Ik verwacht  temperamentvolle hondjes met een vrolijk en evenwichtig karakter, die geschikt zullen zijn voor diverse takken van sport, maar uiteraard ook gezellig als huishond te houden zijn. 

Info ouders

LYSANOR OF RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD A1, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), CE-vrij, BAER +/+ (vrij), ogen-vrij (2018), Hypofysaire dwerggroei N/N (vrij)
Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt:
LOSH-fokattest

MARSMALLOW OF THE WHITE WOLVES HOME


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij)

Fokgeschikt:
Goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging RZWH

-->