Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

zwitserse witte herder pups verwacht

Wanneer verwachten we pups? 

Af en toe fok ik een nestje pups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren, die ruimschoots voldoen aan alle eisen van de rasverenigingen en volledig goedgekeurd zijn voor fokdoeleinden. Lees meer info over onze werkwijze of neem een kijkje op de pagina faq . 
Wilt u in aanmerking komen voor een pupje uit onze kennel neem dan tijdig van te voren contact op, want onze pups zijn meestal al ruim voor de dekking gereserveerd. Er is wel altijd de mogelijkheid om nog op de reservelijst te komen, want soms moeten mensen door omstandigheden hun reservering annuleren. 
Indien u van plan bent om een pup aan te schaffen lees dan eerst even aandachtig de pagina: ben ik geschikt om een witte herderpup op te voeden? 
Neem alvast een kijkje op een van onze puppysite om een indruk te krijgen hoe onze puppies worden grootgebracht.
Ik heb meestal al ruim van te voren een planning in mijn hoofd en hoop dat onze teefjes een beetje meewerken, maar de natuur gaat toch altijd weer zijn eigen gang en soms komt de loopsheid te vroeg of te laat. 

 

Onder voorbehoud hieronder de volgende planning: 

We hebben  onderstaande planning in gedachten. Maar het kan mogelijk zijn dat we een nestje moeten verplaatsen, Dit is afhankelijk van de loopsheden van de dames. Want we willen geen 2 nestjes tegelijkertijd hebben. Vaak worden ze samen loops en schuift een teefje de loopsheid gewoon op of wordt eerder loops. Dus we zullen moeten afwachten.
Voor beide nestjes staan voldoende geïnteresseerden op de lijst, dus het heeft geen zin om een reservering voor een pup aan te vragen.
De kennismakingsgesprekken vinden na de dekking of echo plaats en mochten er annuleringen komen of mocht er blijken dat mensen ongeschikt zijn, dan zal ik  op deze pagina vermelden dat er een plekje vrij is gekomen.

Maar momenteel is onze wachtlijst vol!

Eind 2020

 

Nestverwachting rond eind 2020
 

vachtvariëteit: langstokhaar 

stamboom pups (volgt)

We nemen geen reserveringen meer aan voor dit nestje.
 

We kijken al een tijdje uit naar een nestje van onze Fendi. Zij is de dochter van onze Noona en de schitterende reu Felix-Rico von der Maynbachbrücke.
Fendi is een grote atletische teef net als haar moeder. Ze heeft goed pigment, mooie donkere ogen, een prachtige vrouwelijke uitstraling en een mooi gangwerk. Ze heeft een verzorgde vacht met een lichte zweem van wildkleur op haar rug tijdens de winter. Haar gezondheidsresultaten zijn perfect in orde. Qua karakter is ze ook net als haar mama. Ik heb alle zeilen moeten aanspannen tijdens de opvoeding, want af en toe deed ze haar eigen zin. Maar na de puberteit is ze veranderd in een zeer aangename en rustige hond. Ze is super sociaal naar mens en dier en niet snel ergens van onder de indruk.  Bij de pups van andere teefjes was ze altijd de zorgzame tante, die de pups ook deed wassen en opvoeden.
Ze heeft haar sociale test en het brevet gehoorzaamheid van de KKUSH behaald en nu trainen we in de recreantenklasse.
De reu wordt nog bekend gemaakt.
Uit dit nestje is ook weer een aanvraag voor een pup voor de blindengeleideschool Scaledogs. Een zus van Fendi is trouwens ook in opleiding tot blindengeleidehond.

 

Info ouders

REBEL GIRL OF RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, MDR1 +/+, DM N/N, CE-vrij, BAER +/+, ogen: volgt

Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt:
conform de regels van de KMSH

?


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, SW 0, MDR1 +/+, DM N/N

Werk:
BH
Fokgeschikt:
foktoelating via rasvereniging ...

Voorjaar 2021

 

Voorjaar  2021  

Wij nemen geen reserveringen meer aan voor dit nestje

vachtvariëteit: langstokhaar

stamboom pups (volgt)

Lisse is de mooie dochter van Noona en Icor von Altvistal. Lisse is een temperamentvol teefje en heeft een zeer grote will-to-please. Het liefste wil ze constant voor je werken. Vreemde mensen worden uitbundig begroet, iets wat natuurlijk heel fijn is, maar toch probeer ik haar enthousiasme nog iets in te tomen, want niet iedereen vindt het fijn als ze ongevraagd gedag komt zeggen. Haar Sociale Test en  het Brevet Gehoorzaamheid heeft ze met gemak behaald.  Ik train nu  met haar op recreatief niveau ondanks dat ons gevraagd werd om wedstrijden te spelen. Maar ik ben geen wedstrijdmens en wil liever op een ongedwongen manier bezig zijn met de honden. Ze heeft inmiddels al pups grootgebracht en bleek ook een perfecte mama. Haar nakomelingen ontwikkelen zich goed en scoren goed op het gebied van trainingen.

Lisse is van bouw een gemiddeld groot teefje, met mooie lichaamsverhoudingen en een mooie expressie. Haar gangwerk is uitstekend. Haar pigment is goed, in de winter heeft ze wel een lichte wisselneus en ze heeft een mooie vacht met een tikkeltje wildkleur op de rug. Ze heeft haar fokattest behaald onder keurmeester  Vanhoenacker, een rasspecialist, die haar heel mooi van bouw vond.  
We hebben  een mooie reu voor haar uitgekozen, nl. Zoom la Blankpapilio. Hij komt uit een bekende kennel uit Tsjechië en is door een fokker in Duitsland geïmporteerd als pup. 
Hij heeft perfecte gezondheidsresultaten en hij heeft  zijn foktoelating behaald door de rasvereniging RWS in Duitsland, met "uitmuntend" op karakter en uiterlijk. 
Zoom is ook een hele stabiele en vriendelijke hond en te vriend met iedereen. Hij heeft een schitterende dichte vacht en ook een zeer mooie bouw.
Het inteeltcoëfficiënt is 0 op 5 generaties.

Ik verwacht  uit die combinatie temperamentvolle en werklustige hondjes met een mooie bouw en schitterende vacht.

Info ouders

OCEANS OF LOVE OF RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD B, ED 0/0, MDR1 +/+, DM N/N, CE-vrij, BAER +/+, ogen-vrij (2019), Hypofysaire dwerggroei N/N

Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt:
LOSH-fokattest

ZOOM LA BLANKPAPILIO


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, SW 0, MDR1 +/+, DM N/N, BAER +/+

Fokgeschikt:
Goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging RWS