Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

Kensi over de regenboog

Ons flatcoatje Kensi is over de regenboogbrug gegaan.
Het laatste jaar heeft ze heel wat gesukkeld met haar gezondheid. Zo is er een kleine tumor achter haar oogje weggehaald, waarvan ze goed was genezen. Een aantal maanden geleden is nog een kleine goedaardige tumor weggehaald, maar werd er ook stembandverlamming bij haar geconstateerd. Maar ze was nog altijd vrolijk en at nog goed. Wandelen was er niet meer bij, want dat was te vermoeiend voor haar. Maar ze was nog altijd aan het kwispelen.
Gistermorgen liet ze haar eten staan. Iets wat ze in die 1dikke 11 jaren bij ons nog nooit had gedaan, want een retriever eet altijd en ik heb ook altijd moeten toezien dat ze niet te dik werd, want ze ging alle eetbakken van de andere nakijken of er nog iets te halen was.
Dus mijn gevoel gisteren was dan ook "slecht". Ik heb haar in de gaten gehouden en ze ging gewoon, zoals altijd gewoon op haar bedje rusten. Na de middag zag ik haar toestand snel verslechteren en heb meteen haar temperatuur genomen. Die was inmiddels al gedaald tot  36.5 graden en haar slijmvliezen waren helemaal wit. Ook haar blik in de ogen zei mij genoeg.  We konden terecht bij de dierenarts en er was een gezwel te voelen dat vermoedelijk open gesprongen was. Het moet een agressieve en snel groeiende tumor zijn geweest.

We hebben haar rustig laten inslapen.
Ze zal  in onze gedachten blijven als het altijd vrolijk kwispelende "zwarte" meisje tussen alle witte dames.
RUST ZACHT KENSI