Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

wij en onze zwitserse witte herders

De hobby en passie van Hildegard. 

Wij, Henk en Hildegard, zijn woonachtig in Hasselt-Stokrooie, alwaar we in een zg. landbouwgebied wonen met om ons heen weilanden en bos. Zelf hebben we ook een groot stuk grond van ruim 5000 m2 waar onze honden naar hartelust kunnen spelen en rennen.  Wij zijn de trotse eigenaars van Zwitserse Witte Herders, een relatief "jong" ras. Vroeger werden ze nog Amerikaanse-Canadese Herder genoemd. Per 2003 wordt het ras voorlopig door de FCI erkend als rashond. Op 4 juli 2011 volgt de definitieve erkenning onder de naam Berger Blanc Suisse. De witte herder is ingedeeld in de rasgroep 1: herders en veedrijvers. 
De witte herder is van karakter een zachtaardige en gevoelige hond, die voldoende gesocialiseerd dient te worden, zodat hij kan opgroeien tot een sociale en stabiele herdershond.
Van thuis uit ben ik ook opgegroeid met dieren. Toen onze kinderen op de kleuterschool zaten ben ik begonnen aan de opleiding voor dierenartsassistente en nadat ik die afgesloten had met een diploma ben ik de opleiding hondentrimmen gaan volgen. Ik heb toen eerst een aantal jaren gewerkt als dierenartsassistente en daarna heb ik 10 jaar gewerkt in mijn eigen trimsalon. Op die manier kon ik van thuis uit werken en mijn eigen werktijden bepalen, zodat ik meer tijd had voor onze honden.

Onze honden maken deel uit van ons gezin en zitten niet opgesloten in kennels. Ook wonen hier maar een beperkt aantal honden omdat ik van mening ben dat alle honden dagelijks voldoende aandacht en verzorging nodig hebben. Daarom wonen nog een aantal hondjes in een gastgezin zodat ik, voor mij waardevolle bloedlijnen, kan bewaren om verder mee te kunnen fokken. 


Op dit moment hebben we  2 fokteefjes Lisse en Fendi.  Noona is op pensioen en geniet van haar verdiende oude dag. Eind 2022 zijn helaas onze Ziva en Kensi over de regenboogbrug gegaan.
De honden hebben hier nog een echt "honds" leven met veel beweging en geestelijke activiteiten en zijn dan ook gelukkig en rustig in huis.  

Wij zijn ook trots dat 6 van onze gefokte hondjes reeds werken/of in opleiding zijn als hulp- en/of blindengeleidenhond. 

Zwitserse Witte Herders pups worden hier af en toe gefokt, waarbij voor mij gezondheid en karakter voorop staan.
We proberen zo goed mogelijk combinaties te plannen en ons zoveel mogelijk te informeren wat er genetisch achter bepaalde lijnen zit. Maar het blijft toch altijd afwachten wat de natuur in petto heeft, want we hebben hier te maken met levende wezens.
Pups worden hier in huis geboren en groeien hier op, zodat ze optimaal gesocialiseerd worden. Op de pagina onze werkwijze staat veel info over onze manier van fokken. 

 

zwitserse witte herders