Neem contact op via mail
 Stokrooie-Hasselt

Zwitserse Witte Herders

zwitserse witte herder pups verwacht

Wanneer verwachten we pups? 

Af en toe fok ik een nestje pups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren, die ruimschoots voldoen aan alle eisen van de rasverenigingen en volledig goedgekeurd zijn voor fokdoeleinden. Lees meer info over onze werkwijze of neem een kijkje op de pagina faq . 
Wilt u in aanmerking komen voor een pupje uit onze kennel neem dan tijdig van te voren contact op, want onze pups zijn meestal al ruim voor de dekking gereserveerd. Er is wel altijd de mogelijkheid om nog op de reservelijst te komen, want soms moeten mensen door omstandigheden hun reservering annuleren. 
Indien u van plan bent om een pup aan te schaffen lees dan eerst even aandachtig de pagina: ben ik geschikt om een witte herderpup op te voeden? 
Neem alvast een kijkje op een van onze puppysites om een indruk te krijgen hoe onze puppies worden grootgebracht:  volgt  zsm.
Ik heb meestal al ruim van te voren een planning in mijn hoofd en hoop dat onze teefjes een beetje meewerken, maar de natuur gaat toch altijd weer zijn eigen gang en soms komt de loopsheid te vroeg of te laat. 

 

Onder voorbehoud hieronder de volgende planning: 

Zomer 2018

Zomer 2018  -  nestje Noona 

 Noona is drachtig en de pups worden rond 23 juni verwacht.

vachtvariëteit: langstokhaar 

stamboom pups

We hebben  gekozen om voor dezelfde combinatie te gaan als voorjaar 2017, nl. Noona te laten dekken door de schitterende reu Felix-Rico von der Maynbachbrücke. We zijn enorm tevreden over deze nakomelingen. 

Hij is zowel op exterieur als karakter beoordeeld met een "uitmuntend". Hij heeft schitterend pigment en een mooie witte vacht en is gemiddeld groot, wat goed past bij onze Noona. Hij woont niet naast de deur, maar in Berlijn en dit is zo'n 7 uur rijden van hier. Maar wij vinden het de moeite waard om nogmaals voor deze geweldige reu te kiezen. 

Noona is de prachtige dochter van Ziva en Abraxas von Heiligen Gral. Al snel in het nestje wist ik dat ik haar graag wilde houden, vanwege haar zelfverzekerde gedrag. Ook bij de karaktertestjes bleek zij een ondernemend dametje te zijn, dat soms ook haar eigen weg wilde gaan en zich niks van de anderen aantrok. Met haar opvoeding en training heb ik alle zeilen moeten aanspannen, maar ze heeft zonder problemen haar Sociale test behaald en ook het Brevet Gehoorzaamheid behaalde ze  moeiteloos. Ik train nog regelmatig met haar op recreatief niveau en dat vindt zij geweldig. Zij heeft redelijk wat temperament en wil heel graag voor je werken, mits het allemaal interessant blijft.  Van karakter is het een sociale en vriendelijke hond. 

Qua bouw is het een mooie elegante teef, met een atletische bouw en super gangwerk. Haar pigment is mooi donker  Haar vacht toont wel wat wildkleur op de rug. Ze is een top-mama voor haar pups en geniet er ook van. Ook wordt alle bezoek vriendelijk ontvangen en mag iedereen tussen de pups zitten.  

Uit haar 1e nestje is Oriental Star of Reckhem's Castle werkzaam als blindengeleidehond bij Scaledogs en uit haar 3e nestje is Quincy Lynn of Reckhem's Castle uitgekozen om de opleiding te beginnen bij Blindengeleideschool Scaledogs. 
Ik verwacht  temperamentvolle hondjes met een vrolijk en evenwichtig karakter, die geschikt zullen zijn voor diverse takken van sport, maar uiteraard ook gezellig als huishond te houden zijn. 

Info ouders

LYSANOR OF RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), CE-vrij, BAER +/+ (vrij), ogen-vrij, Hypofysaire dwerggroei N/N (vrij)
Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt:
LOSH-fokattest

FELIX-RICO VON DER MAYNBACHBRUCKE


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), schaltwirbel 0
Werk:
BH/VT, BGH1, BGH2
Fokgeschikt:
Goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging BVWS

Najaar 2018

pups witte herder prijs

Najaar 2018  -  nestje  Aerin 

vachtvariëteit: langstokhaar 

stamboom pups

We hebben opnieuw een reu gevonden, met een evenwichtig en vriendelijk karakter.  Zijn naam is Shamrock Shepherd's Avalon. Hij woont  in Duitsland bij Claudia en familie. Momenteel traint ze nog voor de Begleithundeprüfing met Avalon. 

Zijn gedragstest heeft hij behaald onder de rasvereniging RWS in Duitsland. Hij heeft uitmuntende gezondheidsresultaten en daarnaast is hij qua exterieur ook nog heel mooi. Hij heeft een prachtige glad aanliggende witte vacht en goed pigment. Hij gaat met zijn baasje elke week naar het bejaardentehuis en laat zich door de oudere mensen knuffelen.  

Aerin is de dochter van Ziva en Liam (Bandit Black and White ). Ze heeft goed pigment, stevig bone en een  volle witte vacht, met in de winter een lichte zweem van wildkleur op de rug . Op de hondenschool heeft ze alle klassen goed en snel doorlopen en met 9 maanden behaalde ze al haar Sociale Test. Met net 1 jaar en 2 weken leeftijd behaalt ze al het Gehoorzaamheidsbrevet KKUSH, dit is bijzonder snel, want het brevet mag pas afgenomen worden vanaf de leeftijd van 1 jaar.  Ze heeft als pup al een paar shows gelopen en werd steeds met de hoogste kwalificatie beoordeeld. Ze heeft daarna nog een paar showtjes gelopen en kreeg de kwalificatie "uitmuntend" en zelfs een CAC. Op de show in Leuven heeft ze haar LOSH-fokattest behaald.  Qua karakter is het een vrolijke en lieve hond met de nodige dosis temperament en een goede will-to-please. Ze leert heel makkelijk en gebruikt ook graag haar neus. We trainen nu verder op recreatief niveau en daar heeft ze veel plezier in.  

In 2016 heeft Aerin haar 1e nestje gehad. Ze bleek een geweldige mama te zijn en zorgde met veel plezier voor haar pupjes. 

Uit dit nestje is Peach Passion of Reckhem's Castle in opleiding tot blindengeleidehond bij Blindengeleideschool Genk. 

Ik denk dat de 2 honden elkaar mooi aanvullen en verwachten mooi gebouwde honden met volle vachten en een vriendelijk karakter. 

Info ouders

NEW YORK CITY GIRL Of RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD B1, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), CE-vrij, BAER +/+ (vrij), ogen-vrij, Hypofysaire dwerggroei N/N (vrij)
Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt:
LOSH-fokattest

SHAMROCK SHEPHERD'S AVALON


Gezondheid:
HD A, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), schaltwirbel 0
Werk:
BH/VT
Titels:
Deutscher Jugend Champion VDH, Deutscher Champion VDH,
Bavarian Cup Winner RWS 2015 + 2016
Fokgeschikt:
Goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging RWS

Voorjaar 2019

witte herder Lisse

Begin - voorjaar 2019

vachtvariëteit: langstokhaar

stamboom pups (binnenkort)

Lisse is de prachtige dochter van Noona en Icor von Altvistal. Lisse is een temperamentvol teefje en heeft een zeer grote will-to-please. Het liefste wil ze constant voor je werken. Vreemde mensen worden uitbundig begroet, iets wat natuurlijk heel fijn is, maar toch probeer ik haar enthousiasme nog iets in te tomen, want niet iedereen vindt het fijn als ze ongevraagd gedag komt zeggen. Haar Sociale Test en  het Brevet Gehoorzaamheid behaalde ze al.  Ik train nu  met haar op recreatief niveau ondanks dat ons gevraagd werd om wedstrijden te spelen. Maar ik ben geen wedstrijdmens en wil liever op een ongedwongen manier bezig zijn met de honden. 

Lisse is van bouw een gemiddeld groot teefje, met mooie lichaamsverhoudingen en een mooie expressie. Haar gangwerk is uitstekend. Haar pigment is goed en ze heeft een mooie vacht met een tikkeltje wildkleur op de rug. Ze heeft haar fokattest behaald onder keurmeester  Vanhoenacker, een rasspecialist, die haar heel mooi van bouw vond.  
Ik heb inmiddels een reu voor haar op het oog. Hij heeft goede gezondheidspapieren en een fijn, evenwichtig en stabiel karakter. Hij is rustig van aard en werkt ook als assistentiehond bij een autistische jongen.
Van uiterlijk heeft hij uitmuntend pigment, een mooie bouw en een mooie witte vacht .
Ik denk dat het fijne match vormt met onze Lisse, die zelf een flinke portie temperament heeft. 
Ik ga binnenkort naar Duitsland om de reu persoonlijk te bezoeken. Als dus alles naar wens is, zal ik de pagina updaten met zijn gegevens.

Ik verwacht  uit die combinatie temperamentvolle en werklustige hondjes.

Info ouders

OCEANS OF LOVE Of RECKHEM'S CASTLE


Gezondheid:
HD B1, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), CE-vrij, BAER +/+ (vrij), ogen-vrij, Hypofysaire dwerggroei N/N (vrij)
Werk:
Sociale Test en Brevet Gehoorzaamheid KKUSH
Fokgeschikt:
LOSH-fokattest

Binnenkort hier vermeld


Gezondheid:
HD A1, ED 0/0, MDR1 +/+ (vrij), DM N/N (vrij), schaltwirbel 0
Werk:
BH/VT

Fokgeschikt:
Goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging BVWS